Mantelzorgondersteuning thuis

Voelt u zich als mantelzorger regelmatig overbelast? Omdat u, naast de emotionele belasting, ook veel administratieve zaken moet regelen? Loopt u tegen regels aan? Of instanties? Als u zich hierin herkent past deze dienst bij u.

Wij inventariseren de knelpunten waar u tegen aan loopt. Zijn het de regeltaken? De zorgtaken? Of is het een combinatie van beide? Of zijn het delen van deze taken? Als dat duidelijk is adviseren we over welke ondersteuning bij uw situatie past. Ook bespreken we de uitvoering van dit advies. Want zonder mantelzorgplan geen verlichting van de overbelasting.

Deze ondersteuning is goed te combineren met de dienst financiële ondersteuning thuis.

Mentorschap

Heeft u een naaste die (tijdelijk) niet in staat is om de eigen belangen op gebied van welzijn en zorg te behartigen? Heeft u geen naasten om uw zorgbelangen te kunnen of willen vertegenwoordigen namens u? Dan biedt mentorschap uitkomst.

De aanvraag voor mentorschap loopt via de rechtbank. U kunt zelf mentorschap aanvragen. Maar ook een partner, familieleden of hulpverlener. Wij helpen u bij de aanvraag.

Als de rechter akkoord gaat met de aanvraag ontvangt de mentor de beschikking. Vanaf dat moment gaat de mentor uw belangen vertegenwoordigen. Dit doen we op het gebied van verzorging/verpleging en behandeling/begeleiding. Wij zijn dan het aanspreekpunt voor o.a. hulpverleners en instanties. Wij doen dat op een zorgzame manier. Heeft u nog vragen? Neemt u gerust (vrijblijvend) contact met ons op. We staan u graag te woord voor nadere uitleg.