ABC budgetbegeleiding

Heeft u geen tijd of zin om uw administratie te doen? Staat u regelmatig ‘rood’ op uw bankrekening? Vraagt u zich af ‘waar blijft dat geld’? Dan past ABC budgetbegeleiding bij u.

ABC staat voor analyse, budgetplan en coaching. Analyse van uw inkomsten en uitgaven is de eerste stap in het vinden van balans in uw financiën. Als dat duidelijk is geworden kan er een budgetplan worden gemaakt. Daarin staat duidelijk wat uw inkomsten en uitgaven zijn. Om het budgetplan in de praktijk te brengen krijgt u coaching. Deze coaching is gericht om te zorgen dat het plan niet bij een plan blijft. Want het gaat natuurlijk om het resultaat.

Financiële ondersteuning thuis

Bent u mantelzorger? Wordt de financiële en administratieve rompslomp u af en toe teveel? Wilt u meer tijd aan de zorg van uw naaste kunnen besteden? Betere balans tussen uw zorg(taken) en de administratie? In deze situaties past financiële ondersteuning thuis bij u.

Tijdens een vrijblijvend gesprek bij u thuis kijken we welke ondersteuning u wilt. Daarna stellen we een plan op om uw financiële administratie te verzorgen. Gericht op uw situatie. Zodat u meer tijd heeft voor zorg(taken).

Deze dienst is goed te combineren met mantelzorgondersteuning thuis.

Budgetbeheer

Doet u nu het budgetbeheer voor iemand en wilt u dat overdragen? Verwacht u financiële problemen? Verwacht u door omstandigheden een wijziging in uw financiële positie? Is u financiële situatie zo dat er snel iets moet gebeuren? Dan kunt het beste voor budgetbeheer kiezen.

We plannen een gesprek om uw situatie in kaart te brengen. Na dit gesprek geven we advies of dit de juiste dienst is of dat u beter kunt kiezen voor een andere vorm van begeleiding. We schetsen ook direct na het gesprek welke stappen bij uw situatie passen.

Deze dienst is goed te combineren met mentorschap.

Bewindvoering

Heeft u een naaste die (tijdelijk) niet in staat is om de financiën zelf te beheren? Kunt u (tijdelijk) niet uw financiën verzorgen? Wilt u niet de financiën regelen voor uzelf of een ander? Heeft u schulden? In deze situaties past bewindvoering bij u.

De aanvraag voor bewindvoering loopt via de rechtbank. U kunt zelf bewindvoering aanvragen. Maar ook een partner, familieleden of hulpverlener. Wij helpen u bij de aanvraag.

Als de rechter akkoord gaat met de aanvraag ontvangt de bewindvoerder de beschikking.  Vanaf dat moment gaat de bewindvoerder uw financiën of die van uw naaste verzorgen. Heeft u nog vragen? Neemt u gerust (vrijblijvend) contact met ons op. We staan u graag te woord voor nadere uitleg.

Wilt u hiernaast ook ondersteuning in de coördinatie van uw zorgtaken? Dan kunt u ook deze dienst goed combineren met mentorschap.